ÖZEL TAKEV ANADOLU LİSESİ VE FEN LİSESİ

A- ÖZEL TAKEV ANADOLU LİSESİ

1. KAYIT KABUL
1.1 Kayıtlar, belirlenen kontenjan dahilinde SBS sonucuna göre ön kayıt sistemi ile yapılmaktadır. SBS sonuçlarının açıklanmasının ardından, okul taban puanı ve kayıt takvimi web sitemizde yayınlanacaktır.
1.2 Hazırlık sınıfına kabul edilen öğrenci, yönetmelik gereği okul açılmadan önceki hafta içinde yapılacak olan Almanca ve Türkçe derslerinden yeterlilik sınavına alınır. Bu sınavda başarılı olan öğrenci 9. sınıftan başlamaya hak kazanır.

2. KAYIT İŞLEMLERİ
Gerekli belgeler hazırlanır:

• SBS Sınav sonuç belgesi
  • İlköğretim diploma aslı
  • 2 adet resim
  • Öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Okulumuzdan temin edilecek kayıt formları tamamlanır.
  • Muhasebe Birimi ile kurumun açıkladığı ödeme programlarından biri seçilir, gerekli işlemler tamamlanır.

3. KAYIT YENİLEME
Mevcut öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri Haziran ayı içinde yapılır.

4. BURSLULUK

BAŞARI BURSU
Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı, okulumuzda okuyan maddi olanakları yetersiz ancak başarılı öğrencilere (akademik başarı, spor ve yetenekleri doğrultusunda) burs fonu sağlamakta ve onları iyi eğitilmiş bireyler olarak toplumumuza kazandırmaktadır. Söz konusu burs TAKEV Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerini kapsamaktadır.

MALİ DESTEK BURSU
Okulumuzda mali yardım ile öğrenim görecek olan öğrencilerimizin başvurularının değerlendirilmesinde; MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen kriterler dikkate alınarak, ailenin gelir durumunun yanı sıra öğrencinin akademik ve sosyal gelişimi de göz önünde bulundurulur. İhtiyaç bursu oranları, ilgili MEB yönetmeliği dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Burs başvuruları Mayıs ayı içerisinde okul müdürlüğüne yapılır.

5. OKUL ÜCRETLERİ

2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı ücretleri için tıklayınız.

B- ÖZEL TAKEV FEN LİSESİ

1. KAYIT BİLGİLERİ (YENİ KAYIT) Belirlenen kontenjan dahilinde SBS sonuçları ve Kayıt Takvimine göre öğrenci alınır.

2. KAYIT İŞLEMLERİ (YENİ KAYIT)
Gerekli belgeler hazırlanır:

• SBS Sınav sonuç belgesi
  • İlköğretim diploma aslı
  • 2 adet resim
  • Öğrenci ve veli nüfus cüzdanı fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Okulumuzdan temin edilecek kayıt formları tamamlanır.

3. KAYIT YENİLEME Mevcut öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri Mayıs ayı içinde yapılır.

4. BURSLULUK

BAŞARI BURSU

MALİ DESTEK BURSU
Okulumuzda mali yardım ile öğrenim görecek olan öğrencilerimizin başvurularının değerlendirilmesinde; MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde belirtilen kriterler dikkate alınarak, ailenin gelir durumunun yanı sıra öğrencinin akademik ve sosyal gelişimi de göz önünde bulundurulur. İhtiyaç bursu oranları, ilgili MEB yönetmeliği dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Burs başvuruları Nisan ayı içerisinde duyurulan tarihlerde okulumuza başvurarak yapılır.

5. OKUL ÜCRETLERİ
2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı ücretleri için tıklayınız.